סוללות ליטיום יון הינן סוללות נטענות בעלות אורך חיים גדול משמעותי מאשר סוללת ניקל מטאל המיושנות, הן בעלות משקל נמוך יותר וניתן לטעינה הרבה יותר מחזורים.

זאת אומרת, סוללת Li-ion יכולה לחיות שנתיים עד שלוש שנים ולקבל כ-300 מחזורי טעינה תקינים.

לאחר מכן, הסוללה מתחילה "להתעייף" ולזייף. לעיתים היא תפרוק מאוד מהר, לעיתים היא לא תאפשר טעינה של המכשיר, ולעיתים היא יכולה לגרום לקצרים ולנזקים במכשיר.

חשוב לזכור, שבטריה תקינה היא סוללה החייה בתנאים טובים, בטמפרטורה נכונה (לא להשאיר אותה בתא כפפות של הרכב בשמש בחום של 45 מעלות!) והיא מסוגלת להשאר טענה תקופות ארוכה כאשר היא לא בשימוש.

אחסון של סוללה במקרר: שטויות במיץ עגבניות! סוללת ליטיום יכולה להשמר בצורה מעולה, ללא הלחות של המקרר בתוך ארון חשוך, בטמפרטורת חדר של 16 מעולות צלסיוס.

מה עושים עם הסוללה שלי עדיין לא בת שנתיים, אבל היא מתנפחת ומשמינה..?

סימנים של התנפחות צריכים להדליק לנו נורה אדומה, ולהזהיר אותנו כי הסוללה אינה תקינה. אין מה לעשות עם סוללה נפוחה, פשוט צריכים להחליף אותה (אנו ממליצים לזרוק את הסוללות ליטיום למיכלים מיוחדים לסוללות כדי למנוע זיהום סביבתי)

סוללה נפוחה של מחשב כף יד יכולה להראות כך:

ואילו סוללה מנופחת מעט, שנשכחה בתוך מכשיר כף יד והגיע למצב של פיצוץ נראת כך:

לכן, חשוב להקפיד לשמור על הסוללות הנטענות ועל כל המכשירים המשתמשים בבטריות נטענות מפני חשיפה לטעינות רצופות ארוכות ולסביבה חמה במיוחד. להשאיר את המכשיר בשמש של הקיץ הישראלי זה לא דבר בריא לסוללה בכלל…

איפה כדאי לקנות סוללה חדשה למחשב כף יד, או בטריה למכשיר ניווט GPS?

סוללה חדשה קונים במקום אמין, עם שירות ועם אחריות לשנה לכל הפחות. כאן ניתן למצוא סוללות למחשבי כף יד עם אחריות לשנה