הגנה עם נרתיק אייפון

קיימים מאות דגמים של נרתיקים לאייפון. חלקם עשויים סיליקון, פוליאסטילן, גומי, לטקס, עור, אלומיניום, קרטון ואולי אפילו אורז מלא… כל הנרתיקים נועדו להגן על המכשיר מפני שריטות, לכלוך, מכות ממש קלות. אל תחשבו שאם תקנו נרתיק יוקרתי הוא יגן על האייפון שלכם מנפילה מהמרפסת בקומה שנייה.

מגן מסך

זהו כנראה האביזר הכי שווה במכשירים ניידים עם מסך מגע. המגן מסך הוא כיסוי שקוף עשוי פוליאסטילן (PET), והוא נצמד, ממש כמו הניילון הנצמד במטבח בבית, למסך באמצעות שטח המגע שלו. ללא דבקים וללא חשמל סטטי. הוא יספק הגנה מצויינת מפני שריטות, ותוכלו ממש להכניס את המכשיר לכיס או לתיק יחד עם צרור מפתחות, ללא חשש שהמסך יישרט.
רב שימושי? ממש לא. המגן מסך נועד להדבקה פעם אחת, כאשר המסך מגע נקי לחלוטין, ברגע שהוא יישרט או ייאבד את שקיפותו, פשוט מחליפים אותו בחדש.

סוללה של אייפון

הסוללה במכשיר האייפון עשויה חומר הנקרא ליטיום, הנמצא  בתמיסת ג'ל המורכבת מיונים (Ions) של חומר פולימרי. סוללות Lithium-Ion Polymer  הם סוללות מעולות (ביחס לסוללות Ni-Cad הישנות) כי הם מסוגלות להחזיק אנרגיה במקום קטן יותר, במשקל נמוך יותר, במשך זמן ארוך הרבה יותר. אבל החסרון של סוללות אלו הוא באורך החיים שלהם. החיים של סוללות אלו נמדד במחזורי טעינה. זאת אומרת, ככל שמכשיר האייפון ייטען יותר פעמים, כך יתקצרו החיים של הסוללה. זאת לא הסיבה להפסיק להטעין את האייפון!  וזאת לא הסיבה לגרום לפריקה מלאה של הסוללה טרם הטעינה! פשוט יש לקחת בחשבון שהסוללה של האייפון נועדה לחיות בין שנה וחצי לשלוש שנים ולא יותר מזה.

רכיב ה-WiFi

קיימת תקלת וי-פי בכמה מכשירי אייפון. התקלה היא ככל הנראה ברכיב הWiFi.  אבל זה לא אומר שכל תקלת אינטרנט אלחוטי, וכל תופעת התחממות במכשיר אייפון נגרמת בגלל הרכיב הזה.  אלו מכם שבאמת הכנסתם או התכוונתם להכניס את האייפון שלכם למקרר או למקפיא כדי לצנן את רכיב האלחוט עושים דבר רע למכשיר.  אם אתם רוצים לקרר את המכשיר פשוט תכבו אותו. תיקון תקלת WiFi באייפון אפשרית כנראה, אבל נכון להיום אף אחד לא מצא דרך אמיתית לפתור אותה.

האייפון וה-GPS

מכשירי אייפון מהדגמים 3G וגם 3GS מכילים בתוכם מודול ואנטנת GPS קטנה שנועדה לקבל שירותי מיקום בעזרת לווינים. הרבה דיברו על כך שהאנטנה חלשה מדי, שהקליטה במכשיר לא טובה, ושהוא בכלל לא מיועד לשימוש כנווטן GPS  בעת הנהיגה ברכב. זה פשוט לא נכון. עשרות אלפי משתמשי אייפון עושים שימוש במכשיר כמכשיר GPS, ללא שום תקלות או בעיות. האנטנה הקטנה המשמשת הן לGPS, הן לבלוטות' והן לWiFi, עושה את עבודתה מצויין.

מערכת ההפעלה של אייפון

האייפון הוא מחשב כף יד משולב טלפון סלולרי עם זיכרון פלאש גדול ללא יכולת הרחבה כמו במחשבי כף יד מבוססים Windows או Android. למרות שבמחשבי כף יד הרצים עם מערכת הפעלה Windows Mobile אי היכולת להרחיב את הזיכרון המובנה נחשב לחסרון אדיר, מערכת ההפעלה של אייפון לא מזכירה לנו את החסרון הזה והיא מתפקדת בצורה מצויינת. רב המשתמשים של אייפון יעידו שזיכרון בגודל 8GB או אפילו 16GB מספיקים בהחלט לשימושים הרגילים באייפון כמחשב כף יד לניהול היומן, אנשי הקשר, לבצע שיחות טלפון, לגלוש באינטרנט וגם, אחרי הכל, להתשמש בו כנגן מדיה. לא צריכים לשכוח כי מדובר בנגן אייפוד ששולבו בו יכולות אלחוטיות וסלולר.
חברת אפל עיצבו מערכת הפעלה נפלאה, הרצה על מכשיר מהמם, שלמרות שהוא לא חזית הטכנולוגיה הניידת, עדיין הוא המוביל בפעילויות הרגילות של המכשיר מדי יום, בלי הצורך לבצע אתחול המערכת מדי כמה ימים. רבים ממשתמשי אייפון יעידו כי לא עשו ריסט באייפון מעולם, ואלו שכן עשו ריסט, יודו שזה נבע מהתקנה של אפליקציות צד שלישי, ולא תוצרת אפל.
עוד נתון חשוב על מערכת ההפעלה של האייפון: המערכת מקבלת עדכונים ותיקון באגים בתדירות גבוהה הרבה יותר מהמתחרה החלונית, דבר זה עלול לגרום לבעיות לאלו מכן שרוצים להשתמש במכשיר באופן פרוץ.

פריצת אייפון ו-Jailbreak

הרעיון מאחורי השם שניתן הוא בעצם לאפשר לבעלי אייפונים להתקין כל אפליקציה אשר רוציםף ללא תלות בחנות האפליקציות של חברת אפל (נדבר עליה בהמשך). ה"פריצה מהכלוב" מתארת את המצב התחלתי שבו האייפון נמכר ללקוחות אמריקאים במצב נעול רק לרשת סלולרית אחת, עם האפשרות להתקין אפליקציות רק ממקור אחד. עם הזמן, מפתחים עצמאיים פיתחו שיטות לפרוץ את החסימה של אפל ולאפשר למכשיר לא רק לקבל אפליקציות ממקורות אחרים, אלא גם לעשות שימוש במכשירי אייפון בכל רשת סלולרית בארה"ב ובעולם. באותו הרגע החל הייבוא האינטנסיבי של מכשירי אייפון לישראל, באופן פרטי כמובן. כידוע, רק לאחר שלוש שנים מצאתו של האייפון לשוק האמריקאי בפעם הראשונה, החלו ספקיות הסלולר הישראליות, שלושן באותו התאריך בדיוק, לשווק את מכשירי אייפון 3G  וגם 3GS באמצעות היבואן iDigital. (פרטים בהמשך)

לחץ כאן לקבלת פרטים אודות פריצה לאייפון.

האפליקציות לאייפון

דבר נוסף שהוא חסר תקדים, והקרדיט כאן הולך לחברת אפל בלבד, מדובר בחנות האפליקציות AppStore. בחברת אפל מודים שזהו פרוייקט לא פחות רווחי (אם לא יותר רווחי) מאשר מכירת המכשירי האייפון וחבילות השימוש עצמם. אפל אפשרו למפתחים  לפתח על בסיס SDK של אפל, אפליקציות לאייפון ןלפרסם למכירה עשרות אלפי אפליקציות, כאשר חלוקת הרווחים מהמכירה של כל אפליקציה הייתה לטובת המפתח, ואפל קיבלו עמלה על כל מכירה. בשנת 2008 אפל הודיעו שהם מכרו יותר ממיליארד אפליקציות בחנות ה'אפס' שלהם. הרעיון אכן גאוני. כנראה שמעולם לא חשבו על דבר דומה בחברת מייקרוסופט המתחרה, ולאחר ההצלחה הכבירה של חנות האפס, מיהרו חבריו של ביל גייטס להשיק דבר דומה, שלא מתקרב אפילו לדבר האמיתי.

איפה לקנות אייפון

שאלת השאלות בימים אלו. הרי כעת ישנה אלטרנטיבה לייבוא של מכשירי אייפון שהובאו מחו"ל באופן פרטי. קצת קשה ללקוח הממוצע לעשות את החישוב המתמטי האם כדאי או לא כדאי לו לרכוש אייפון אצל ספקיות הסלולר הישראליות, כי הם מחלקות את מחיר המכשיר לגורמים נוספים למעט התשלומים הרגילים שאנחנו נשלם בכרטיס האשראי. חברות הסלולר גילו בישראל את הפוטנציאל של "זיכוי בזמן אוויר". פסיכולוגית, זאת שיטה מעולה לגרום לכם לדבר ולדבר בסלולר. כלכלית, לא תמיד משתלם להתחייב לזמן שתדברו מראש, מצד אחד בגלל שהרבה פעמים אנחנו נוטים לדבר בטלפון קווי שהוא זול יותר, ונח יותר בבית ובמשרד ומצד שני כי כאשר אנחנו נחרוג ונדבר יותר ממש שקבענו לעצמנו, נשלם על כך הרבה יותר מהמחיר ההתחלתי – שלא בצדק, כי הרי מדובר בסך הכל בזמן אוויר.

אחריות וביטוח לאייפון

מכשירי אייפון נמכרים עם אחריות יצרן של שנה בלבד. האחריות מכסה תקלות ופגמים של ייצור ואינה מכסה בשום אופן תקלות שנגרמו מחבלה ונזק לקוח כגון נפילה, מעיכה, רטיבות וכדומה. במילים אחרות, האחריות לא מכסה על שום דבר חיצוני במכשיר.
מומלץ מאוד להכיר את המחיר שתשלמו עבור הביטוח וההשתתפות העצמית במקרה של שבר, אבידה או גניבה.
אם אתם רגילים להזניח את המכשיר הסלולר שלכם, דאגו לבטח אותו, אבל יש לקחת בחשבון את דמי ההשתתפות העצמית ואת המחיר שתשלמו עבור הפרמיה במשך שנה, שנתיים ואפילו שלוש שנים. הנסיון מלמד כי חברות הסלולר מציעות לבטח את מכשיר הסלולר שלכם, אבל לאחר השנה הראשונה אנו תמיד עדים לכך שברגע האמת, לא תמיד תוכלו לעשות שימוש בביטוח. אז אולי ביטוח יהיה נכון לשנה הראשונה, אבל כאמור, תלוי בעלויות הכוללות. עשו חשבון נכון, על תתפתו לקנות מכשיר ביוקר, ובסופו של דבר תשלמו עבורו פעמיים רק כי חששתם שמשהו יקרה לו. לפעמים עדיף לא לעשות ביטוח, אם אתה מכירים את עצמכם כאנשים ששומרים ולא מזניחים את המכשיר שלכם, ובמקרה של בעיה טכנית נסו לפנות למעבדה פרטית לביצוע תיקון שלא באחריות. המחירים של תיקונים באייפון ירדו משמעותית בשנה האחרונה, וחלק מהמעבדות הפרטיות נותנות תחרות אמיתית לחברות הסלולר המפיצות מכשירי אייפון עם אחריות של אפל.