מחשבי כף היד החדישים והטלפונים הסלולאריים המתקדמים מאפשרים לנו להנות ממערכות הפעלה מתקדמות, מערכות GPS מקוונות מבוססות תקשורת לווין, מערכת מולטימדיה ניידת המאפשרת הצגת סרטוני וידאו והאזנה למוזיקה, ואפילו מצלמות וידאו וסטילס מתקדמות, המשתוות כמעט למצלמות דיגיטאליות קונבנציונאליות. הבעיה העיקרית איתה אנו נאלצים עדיין להתמודד במהלך השימוש במכשירים מסוג זה, היא ללא ספק, נושא חיי הסוללה הקצרים יחסית, וככל שנרבה בשימוש בהתקנים ובתוכנות המותקנות במכשירים, כך נזלול אנרגיה מהסוללה, ונקצר את משך הפעילות של המכשיר.

במאמר הבא מאת מעבדת Nextlab – תיקון אייפון נתניה –  נכיר בקצרה את סוגי הסוללות בהן אנו משתמשים במחשבי הכף יד המתקדמים, את יתרונותיהן על דור הסוללות הקודם,  ונספק מספר טיפים מעניינים איתם נוכל להאריך את חיי הסוללה, ולשמור עליה מפני נזקי הזמן.

סוללות ליתיום – הדור "החדש" של הסוללות

סוללות הליתיום הן הסוללות המשמשות את מרבית מיצרני מכשירי הכף יד של התקופה האחרונה. היתרונות הבולטים של סוללות הליתיום הם משקלם הנמוך יחסית, עובדה המאפשר להרכיב על המכשיר סוללה גדולה יותר, בדרך כלל ארוכה יותר, בעלת תוחלת חיים גדולה יותר, ותוך כדי כך לשמור על משקל מינימאלי של המכשיר. זאת בניגוד למשקלם הכבד יחסית של סוללות הניקל קדמיום בנות הדור הקודם.

יתרון בולט נוסף של סוללות הליתיום על פני סוללות ניקל קדמיום הוא העובדה כי לסוללות הליתיום אין את אותו "אפקט זיכרון" של סוללות הניקל קדמיום, אשר "זוכר" את מצב הסוללה בעת הטעינה, ולמעשה, מקצר את תכולתה כשהוא אינו מאפשר להגיע לטעינה מלאה במחזור הבא, במידה ולא דאגנו לפרוק את הסוללה עד תומה טרם לטעינה הבאה. סוללות הליתיום אם כן, מחוסרות "אפקט זיכרון", מה שמאפשר לנו לטעון את הסוללה בכל עת, ובלי לאבר נפח טעינה.

טיפים לחסכון באנרגיה בשימוש במחשבי כף יד

אם כן המסקנה היא ברורה, סוללות הליתיום מוצלחות כלל שיהיו, לא עומדות בדרישות המערכות המתקדמות של מחשבי כף היד המתקדמים, והעמסת התוכנות והאפשרויות שבמכשירים זוללת את האנרגיה מהסוללה, ומקצרת את משך הפעילות של המכשיר.  נסקור אפוא, מספר אפשרויות לחיסכון באנרגיית הסוללה, במהלך השימוש במחשבי הכף יד באופן שגרתי:

תאורת המסך: חשוב לדאוג להגדיר את המכשיר כך שתאורת המסך תכבה באופן אוטומטי, כאשר פרק הזמן האידיאלי לכיבוי הוא 30 שניות. רצוי להנמיך את בהירות המסך למינימום בהירות המאפשרת לכם קריאה ברורה של הנתונים המוצגים על גבי המסך, במכשירים המאפשרים זאת, כמובן.

התחברות לרשת: כאשר אין רשת אלחוטית בסביבה אליה הנכם מעוניינים להתחבר, דאגו להסיר הגדרת האיתור האוטומטי של  רשתות אלחוטיות במכשיר, איתור רשתות גוזל אנרגיה רבה מהסוללה.

שמירה מפני קור וחום: חשיפת הסוללה לחום או קור קיצוני, עלול לקצר את תוחלת החיים של הסוללה, ואף יכולה לפגוע בסוללה באופן בלתי הפיך. דאגו לשמור את המכשיר במקום מוצל, ולא לחשוף לעולם את הסוללה לטמפרטורה העולה על חמישים מעלות.

רק בשימוש טיפים אלה, תוכלו לייעל ולהאריך את חיי הסוללה במחשב כף היד שלכם, נגן אייפוד או אייפון בכ30%. זה מאוד משמעותי כאשר מדברים על כך שסוללות אלו הינן עשויות לחיות במשך כ-500 מחזורי טעינה.