עדכון רום והחלפת שפה במחשבי כף יד HP iPAQ / Asus

ניתן לקבל שירות של החלפת רום (או עדכון רום), שינוי CID והחלפת שפה במחשבי כף יד אשר נקנו בחו"ל ואינם נתמכים בארץ על ידי חברות המותגים.

לדוגמא, מחשב כף יד HP iPAQ 614C אשר נרכש בגרמניה, והוא מגיע עם ממשק משתמש בגרמנית. על מנת להתקין עברית של חברת PDAC או חברת EYRON, על המכשיר להיות בשפה האנגלית (WWE = World Wide English ROM).

אך על מנת שנוכל לחליף את מערכת ההפעלה של מכשיר כף היד לאנגלית משפה אחרת, עלינו לבצע "פריצה" או שינוי של ROM המכשיר.

מעבדת nextlab מתמחה בשינוי חומרה ותוכנה במחשבי כף יד.

ניתן לקבל שירות של החלפת מערכת הפעלה ושפה של מחשבי כף יד תוך זמן קצר על ידי הבאת המכשיר אל המעבדה או שליחת המכשיר באמצעות שליח או דואר מהיר אקספרס.

במהלך התהליך של צריבת הרום במכשיר כף היד,  עובר המכשיר סדרה של שינויי תוכנה שיגרמו לאיבוד כל המידע השמור בזיכרון המשתמש. לכן, מומלץ מאוד לבצע גיבוי מלא של כל המידע במכשיר, באמצעות תוכנת גיבויים חיצונית, כגון SPB Backup או Sprite Backup. כמובן שיש עוד תוכנות גיבוי צד שלישי  בשוק, אך אנו אוהבים לעבוד ולהמליץ על 2 הללו.

דברים חשובים שכדאי לזכור בעת צריבת/החלפת/שדרוג רום במחשב כף יד:

התוכניות המותקנות המכשיר תימחקנה.

אנשי הקשר, המשימות, היומן פגישות יימחקו.

כל תוכנת צד שלישי ברשיון או חינמית תימחק.

גיבויים של תוכנות ויומנים שבוצעו במערכת ההפעלה הקודמת, ברב במקרים, לא ישוחזרו בצורה תקינה (אם בכלל) במערכת ההפעלה החדשה (ברום החדש).

מומלץ מאוד לבצע גיבוי של קובץ PIM.VOL אשר נמצא בתקיית השורש של מחשב כף היד.

אין לבצע עדכוני תוכנה, רום או מערכת הפעלה במכשירים לא טעונים או שהסוללה שלהם נמצאת במצב של פחות מ50%.

בהרבה מקרים, לא ניתן לשחזר את מערכת ההפעלה הקודמת. במקרה של שדרוג מ-WM5 ל-WM6, לדוגמא במכשיר ASUS A639, לא ניתן יהיה להחזיר את המכשיר למצבו הקודם.

עוד מידע, פרטים טכניים וייעוץ, ניתן לקבל מאיש טכני מקצועי באתר מעבדת nextlab.

נשמח לענות על כל שאלה