אייפון יד שנייה

קניית אייפון יד שנייה – זה כדאי?

קניית מכשירים משומשים בכלל, ומכשירי אייפון יד שנייה בפרט, מלווה בסיכון כי כספכם יהפוך לפסולת אלקטרונית.

אז אם אתם חושבים שאתם תחסכו הרבה כסף אם תקנו מכשיר משומש מאדם לא מוכר, באמצעות קהילות באינטרנט, פורומים או אפילו אתרי אינטרנט כמו יד2, winwin וכו', עדיף שתחשבו פעמיים…

מכיוון שבאתרים כמו יד2, לא קיים שום מנגנון בדיקה למכשירי הנמכרים דרך האתר, וכל הסחורה המשומשת המפורסמת ואף נמכרת דרך האתר אינה באחריות הלוח המפרסם, יש קושי רב בקניית מכשירים משומשים כאמור, ומכשירי אייפון יד שנייה לרב, נמכרים עקב תקלה או בעיה טכנית כלשהי שאינה מספקת את בעליו, והוא מעדיף להמשיך הלאה ולהוציא מהמכשיר הישן כמה שקלים לטובת הקנייה הבאה..

פראיירים לא מתים

נכון מאוד. פראיירים רק מתחלפים עם פראיירים חדשים. כל פעם לקוח אחר מגיע למעבדה שלנו, בתלונה שרק קנה את האייפון יד שנייה דרך אתר אינטרנט כלשהו, מאדם בלתי מוכר, ורק כעבור מספר שעות, ימים, שבועות או חודשים, המכשיר החל לפעול שלא כהלכה.

אז נכון, לנו כמעבדת שירות המציעים שירות מקצועי של תיקון אייפון בהחלט צריכים לשמוח ממציאות כזו, שבה לקוחות מוצאים עצמם עם מכשיר אייפון מקולקל ללא יכולת להבחין בתקלה, לתקן את התקלה או לפתור את הבעיה הטכנית.

אבל זה לא תמיד נכון, כי בשבילנו לקוח טוב, הוא לא לקוח שעומד מול מעבדת שירות חסר אונים. אחת הדרכים שאנו אוהבים לקדם ולהתקדם מקצועית ועסקית, היא על ידי העמדת הלקוח שלנו במצב נעים ורגוע, שבו הוא זה שיכול לבחור בכל האלטרנטיבות העומדות בפניו (במידה שהן קיימות, כמובן).

אז מראש אנו ממליצים לא לעשות רכישות מאנשים לא מוכרים – תנו להם לתקן את המכשיר בטרם פרסום המודעה של המכירה של המכשיר המשומש "במצב בובה" שלהם.

אתרי לוחות מכירת יד שנייה באינטרנט הינם, לדעתנו, כלי תקשורת נהדר העוזר רבות לאנשים שמסוגלים לקנות דברים לא חדשים ואף למחזר ולהפסיק לבזבז ולזהם את הסביבה ועוד ועוד פסולת. בנוסף, לוחות אלו מעולים לאלו שאין ביכולתם (כלכלית) לרכוש מוצרים חדשים. אבל אנו בטוחים שכולם יכולים להבין שיש הבדל בין רכישת ספה 2+3 משומשת, וקניית אייפון יד 2…

מה לבדוק כאשר קונים משומש

שבעה טיפים מטכנאי אלקטרוניקה מנוסה:

פריקת הסוללה – דאגו לבקש לבדיקה את המכשיר המשומש כאשר הוא טעון במלאו. בדקו לאחר כחצי שעה של שימוש בטלפון, בלוטות', אינטרנט אלחוטי (wifi) ואפילו GPS, כמה הסוללה פורקת. אם הסוללה פורקת לגמרי או המכשיר כבה לפתע, ייתכן שיש בעיה בסוללה במקרה הטוב, או בעיה של מתח טעינה/פריקה בלוח האם של המכשיר.

מסך מגע – מכשיר אייפון עם מסך מגע לא תקין לא שווה שום דבר. לכן בידקו שכל הלחצנים של החייגן טלפון מגיבים היטב, עברו על כל מספרים, הסולמית והכוכבית, ועל כל הכפתורים בשורה התחתונה (מועדפים, חירום, תא קולי וכו'). בנוסף נסו לגרור אייקונים מהמסך הראשי למסכים בצד ימין ובחזרה שמאלה. תקלות רבות במסך המגע של האייפון הינן בחלקים הימניים או השמלאיים של המטריצה של מסך המגע (דיגיטייזר)

תוכנה מקורית – אל מנת להמנע מהטעיה של תוכנה, בקשו מהמוכר להציג לכם תמיד מכשיר אייפון ללא שום תוכנות מותקנות, לאחר Restore מלא. אל תתנו למוכר להטעות אתכם עם ממשק משתמש מרהיב, היכול לגרום לכם להתבלבל מיופיו, אבל לא תרגישו בתקלות.

קליטת אלחוטית – מכשיר אייפון תקין אמור לקלוט רשתות אלחוטיות ולהתחבר אליהן תוך מספר שניות. ברגע שהתחברתם לרשת אלחוטית פתוחה או באמצעות סיסמא, תוכלו לגלוש את הדפדן אופרה ולגלוש באינטרנט כבר אחרי מספר שניות (זה זמן קבלת IP מראוטר אלחוטי). מכשירים רבים סובלים מתקלה ברכיב האינטרנט האלחוטי.

וודאו שאתם בודקים את האינטרנט האלחוטי כאשר כרטיס הSIM אינו נמצא בתוך המכשיר, על מנת להמנע בגלישה סלולרית שיכולה להטעות אתכם. גלישה סלולרית אינה גלישה אלחוטית WIFI, אלא גלישה דרך רשת הסלולר – זאת אומרת, בתשלום מראש לספקית הסלולר שלכם.

רמקולים, מיקרופון, רטט ואוזניית שמע –  מכשירי אייפון דור שני ושלישי (וגם iPhone 3GS) הם בעלי רמקול אחד בלבד בתחתית המכשיר, ליד מחבר הסנכרון והטעינה. החלונית הקטנה השנייה בתחתית האייפונים היא לטובת המיקרופון. בדיקת התקינות נורא קלה לביצוע: מתקשרים אל המכשיר ובודקים שהוא מצלצל, רוטט ובמענה שומעים באוזניה (המסך כבה כאשר מצמידים את אוזנת לאוזנייה) ושומעים אתכם בצד השנייה  – זאת אומרת, המיקרופון תקין.

כפתורים – מאוד קל לבדוק את תקינותם של הפתורים. וודאו שכפתור הרטט (שנשבר בקלות) תקין, כפתורי הווליום, הHOME וכיבוי/הפעלה פועלים. זה הכל.

סנכרון וטעינה – בדיוק כמו הכפתורים. הכניסות את המכשיר לסנכרון דרך חיבור USB, אם תוך מספר שניות המכשיר ייזהה את המכשיר ויתחיל לטעון את הסוללה שבו, סביר מאוד להניח שאין בעיה קונקטור או בעיה אחרת בלוח של המכשיר, אבל שוב, הכל בעירבון מוגבל וללא אחריות כלשהי.

אחריות על הקניה

אין אחריות על קניית מכשירים משומושים, לכן וודאו שהמוכר נותן לכם את חשבונית הקנייה המציגה את תאריך הקנייה. אולי אם המכשיר נמצא בשנה האחריות הראשונה של האחריות עדיין תוכלו להתשמש בחשבונית הקנייה על מנת לקבל שירות במידת הצורך.

לא מומלץ לקנות מכשיר אייפון יד שנייה שאינו נמצא במסגרת האחריות.

נשמח לענות על כל שאלה